Are You a True Flintstone? How Well Do You Know Flint History?

0

Let’s test your knowledge! How much do you know about the city you love? My City Magazine is issuing a challenge with 20 trivia questions. Just answer to the best of your ability (no cheating, you crazy Googlers). Good Luck!

1. The “AC” in AC Sparkplug stands for_____.
A. Alternate Current
B. Albert Champion
C. All Coated
D. Always Cooking

2. Who was the first pioneer to settle on the Flint River in 1811?
A. Jacob Smith
B. John Todd
C. Billy Durant
D. Commander Fisher Chevy Flint, Builder of Cars, Layer of Bricks, Runner of Crims, etc.

3. Why was Flint named “Vehicle City” in 1905?
A. The horse carriage industry
B. The automobile industry
C. The trolley industry
D. Everybody rode sweet scooters

4. Who started the first automobile company in Flint?
A. A.B.C. Hardy
B. David Dunbar Buick
C. James Whiting
D. Billy Durant

5. What does I.M.A. stand for?
A. Individual Motoring Association
B. Innovative Machine Association
C. Industrial Mutual Association
D. Intergalactic Mars Armada

6. Flint Powers Catholic School opened in what year?
A. 1964
B. 1968
C. 1970
D. 1975

7. Who was Flint’s first African-American mayor elected by popular vote?
A. Floyd McCree
B. James Sharp
C. Woodrow Stanley
D. Karen Weaver

8. AutoWorld opened in 1984. In what year did it permanently close?
A. 1985
B. 1990
C. 1994
D. 1997

9. What two teams played in the traditional Thanksgiving football game at
Atwood Stadium?
A. Central & Northern
B. Powers & Northwestern
C. Central & Southwestern
D. Northern & Northwestern

10. In 1963, Norma Fairhurst and Bertha McNeal hit stardom with Motown Records. What was the name of their group?
A. The Chiffons
B. The Marvelettes
C. The Velvelettes
D. The Flint Town Babes

11. Flint’s first hockey team was born in 1969. What was the name of the team?
A. Flint Spirit
B. Flint Generals
C. Flint Bulldogs
D. Flint Puckchuckers (Go Chucks!)

12. What was the original name of Martin Luther King Ave.?
A. Flint St.
B. Detroit St.
C. Lansing St.
D. Easy St.

13. Which of the following presidents did NOT visit Flint?
A. Dwight D. Eisenhower
B. John F. Kennedy
C. Lyndon B. Johnson
D. Richard M. Nixon

14. What was the former name of the Flint Institute of Arts?
A. Buckham Art Center
B. DeWaters Art Center
C. Cultural Art Center
D. The Repository of Neat Stuff

15. Flint’s own Sophie Kurys played for the Racine Belles of the All-American Girl’s Baseball League during WWII and ended her career with over 1,000 stolen bases. What was her nickname?
A. Flint Flash
B. Sophie Speed
C. Lightning Kurys
D. Take-A-Base Trixie

16. Who fought Flint’s Jock Leslie for the World Featherweight Boxing Title at Atwood Stadium?
A. Jack Dempsey
B. Willie Pep
C. Bobby English
D. Commander Fisher Chevy Flint, Wearer of Gloves, Dodger of Swings, Puncher of Men, etc.

17. What famed conductor once led a national band concert at Atwood Stadium?
A. John Philip Sousa
B. George Gershwin
C. Leonard Bernstein
D. Enrique Diemecke

18. Who started the “community schools” concept in Flint?
A. T. Wendell Williams
B. Frank J. Manley
C. Charles S. Mott
D. Bozo the Clown

19. The Flint Sit-down Strike started in which GM plant?
A. Fisher Body 1
B. Fisher Body 2
C. Chevy No. 4
D. TW Old No. 7

20. Flint Police Sgt. Wilburn Legree earned national fame as____.
A. The Dancing Cop
B. The Safety Cop
C. The Singing Cop
D. He didn’t. Nobody knows who he is. Stop asking me questions.

Congrats! You made it through to the bitter end! Now, add up your correct answers and let’s see how you did.

Answers
1. B
2. A
3. A
4. A
5. C
6. C
7. B
8. C
9. A
10. C
11. B
12. B
13. C
14. B
15. A
16. B
17. A
18. B
19. A
20. C

Number of correct answers:

0-4: Do you even live here?
5-9: Sigh. We’ll let it slide but work on it, won’t cha?
10-15: Not too shabby. You may pass beneath our vaunted arches.
16-20: A true FlintStone! Commander Fisher Chevy Flint would be proud. Take a bow.

Share.

Leave A Reply